Esittelyni

Olen syntyjäni savolainen, tolokun immeinen. Minulla on 15 vuoden kokemus työllisyyden, valmennuksen ja aikuiskoulutuksen saralta, niin yksityiseltä, julkiselta kuin 3. sektorilta. Aikaisempaa työkokemusta on erityisesti kaupan alalta kirja-, rauta- ja päivittäistavarakaupoista. Fyysinen työkin on tuttua, aikoinaan ahkeroin seitsemän kesää mansikkapellolla sekä kasvatin kotitilallamme lihasikoja ja vihanneksia. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri (KTM) ja tradenomi, minulla on myös pedagoginen pätevyys.

Työn tekeminen, yritteliäisyys, vaikuttaminen, oikeudenmukaisuus ja perhekeskeisyys ovat elämässäni keskeisiä arvoja, joiden mukaan elän ja joiden eteen haluan yhteiskunnassa tehdä töitä. Minulle tärkeää on ihmiselämän kunnioittaminen ja suojeleminen, aina hedelmöityksestä arvokkaaseen vanhuuteen saakka. Kaikilla on sama ihmisarvo, oikeus elämään ja työkyvyn salliessa töihin, myös vammaisilla. Yhteiskunnan tärkeä tehtävä on pitää huolta heikoimmassa asemassa olevista. Juuri näitä elämäntilanteita varten on myös sosiaaliturva, kun terveydentilan tai elämänvaiheen vuoksi ei voi työskennellä tai toimia yrittäjänä. Kannatan vastikkeellista ja aktiivisuuteen sidottua sosiaaliturvaa kaikille, joilla on työ- ja toimintakykyä. Pidän tärkeänä tehtävänämme viljellä ja varjella luomakuntaa siten, että se voi hyvin ja siitä voivat nauttia myös tulevat sukupolvet. Ajan tolkullista ja kestävää ympäristöpolitiikkaa vailla kauhukuvien ja ympäristöahdistuksen lietsomista tai hiilineutraaliuden tavoittelua hinnalla millä hyvänsä.

Osaamisalueitani ovat valmentaminen (yrittäjyys, työnhaku, kaupanala), uraohjaus, aikuiskoulutus, johtaminen, asiakaspalvelu ja markkinointi. Vahvuuksinani ovat ongelmanratkaisukyky, mahdollisuuksien löytäminen ja tuloksen tekeminen. Työskentelen yrittäjämäisesti, siltoja rakentaen ja tulevaisuutta tehden. Minua luonnehditaan selkeäksi ja aidoksi esiintyjäksi. Osaan myös yhdistää huumoria asiapainotteisuuden rinnalle. Luottamustoimiani ovat Jyväskylän Kristillisdemokraattien paikallisosaston puheenjohtajuus, Jyväskylän kaupungin tarkastuslautakunnan jäsenyys ja olen varavaltuutettu. Perheeseeni kuuluu mieheni sekä kaksi teini-ikäistä lastamme. Vapaa-ajallani toimin koulun vanhempainyhdistyksessä rahastonhoitajana ja aktiivina, hiihdän, pyöräilen, marjastan, liikun luonnossa, toimin seurakunnassa sekä sometan.

Tarkemmat tiedot työ- ja opintotaustastani: https://www.linkedin.com/in/mervi-turunen-0173447a/